JEDNOM NAŠA JAGODA - UVEK NAŠA JAGODA

                               
                                                       SA NAMA STE UVEK PRVI
     


Tragajući za poslovnom prilikom koja će nam doneti profit 2010-te godine smo doneli odluku da pokušamo eksperimentalno sa proizvodnjom jagode na manjoj površini u okviru stambene porodične jedinice u kojoj živimo. Krenuli smo sa 2,5 ara sa oko 1035 sadnica jagode sorta: Marmolada,  koja je posađena krajem jula meseca na otvorenom polju, na bankovima sa sistemom kap po kap.

Pridržavajući se literature i određenih saznanja iz prakse pojedinih proizvođača a uz želju da se oprobamo i dođemo do dobrih rezultata krenuli smo u proizvodnju. 2011 godine na  proleće je bila naša prva berba jagode. Jagoda  je dala vise nego dobar rod u prvoj godini berbe ( 850 gr. po živiću ) a i potražnja za istom je bila više nego očekivana. Nakon dobre berbe odlučili smo da 2011- te godine proširimo proizvodnju na skromnih 10 ari zemljišta koje smo u međuvremenu kupili i osposobili za proizvodnju. Zasadili smo oko 5500 sadnica jagode sorta: Clery.

Prevashodno se baziramo na proizvodnju organske jagode, kako bi imali što više zadovoljnih potrošača. Prodaja jagoda se vrši direktno na plantaži, pa samim tim kupci uvek imaju svežu jagodu.