SEZONA 2018                                                    POČELA JE SEZONA 2018
                   Danas smo počeli sa radovima u jagodnjaku i otvorili sezonu 2018.
                                                            U toku je:


                                PRVA FAZA RADOVA – ČIŠĆENJE ZASADA


Čićenje jagodnjaka je početna faza svake sezone gde je neophodno očistiti zasad od starog i uvelog lista. Pregledati zasad i ukoliko je došlo do uginuća odredjenog broja sadnica tokom zimskog perioda ili kojim slučajem kidanja folije neophodno je oštećen zasad tj. živić ukloniti i na mesto na kom se nalazio živić, dezinfikovati to mesto i zasaditi novi živić.

Što se folije tiče tu je malo teže odraditi postavljanje nove jer je jagoda već u korenu ojačala osim u slučajevima kada je folija pukla na par mesta ili je pocepana. Mi na našoj plantaži u tom slučaju ( kada je pukla na par mesta, ili je pocepana na par mesta ) koristimo široku selotep traku i na taj način održavamo zasad do vremena kada je potrebno promeniti kompletan zasad ( nakon 4 godine ).


                                Za čišćenje zasada koristimo sledeće:


Radne rukavice – baštenske
Bešavne rukavice od poliestera, sa slojem glatkog nitrila sa dlanu i prstima, koji pruža siguran stisak vlažnih, masnih ili blatnjavih predmeta. Idealne za baštenske i lake precizne radove. 


Makaze sečiceKarakteristike proizvoda: Baštenske makaze Classic, ergonomski dizajn,precizno sečenje, sistem za zaključavanje.

   
Najlon džakovi

Džak za smeće tanji 150L 10/1 crne Dimenzije : 1200 mm x 950 mm Izrađeni od polietilena koji je bezbedan za okolinu i ponovo je upotrebljiv (putem recikliranja i ponovne izrade) Džakovi su izuzetno čvrstog kvaliteta, što doprinosi bezbednom odlaganju smeća,ne propuštaju neprijatan miris.


                                                                          I DOĐE RANI PROLEĆNI MRAZ...


           Naš zasad pod belim prekrivačem. Šta nam zima može, šta nam sme.....                                                                          PRVA FAZA:  RAST I RAZVOJ  BOKORA

Nakon vremenskih promena koje su usledile u mesecu martu i malo odložile razvoj samog bokora iste, došlo je do ubrzanog razvoja samog procesa jagode.  Jači bokori  su skoro iz ubrzane faze rasta prešli već na cvetanje dok su slabije razvijeni bokori još u toj fazi i pričekaće se na razvoj cveta.  

Vremenske prilike su u većini te koje određuju sam razvoj jagode kog organske ( čiste i zdrave  bez upotrebe hemije ) proizvodnje.  Mi  neodustajemo kada je ovaj vid proizvodnje u pitanju. Verovatno je lakše proizvoditi jagodu uz razne preparate koji će doneti veći rod ali mi se držimo isključivo kvaliteta.
Ne dozvoljavamo da nam tržište diktira tempo već mi određujemo tržište!
                                                                             DRUGA FAZA:  CVETANJE BOKORA


Kada se pojavi cvet eto radosti, biće jagoda! Što više cvetova to više Kraljice voća.


Comments