SEZONA 2018                                                       Počela je sezona 2018

Danas smo počeli sa radovima u jagodnjaku i otvorili sezonu 2018.
U toku je:


                                PRVA FAZA RADOVA – ČIŠĆENJE ZASADAČićenje jagodnjaka je početna faza svake sezone gde je neophodno očistiti zasad od starog i uvelog lista. Pregledati zasad i ukoliko je došlo do uginuća odredjenog broja sadnica tokom zimskog perioda ili kojim slučajem kidanja folije neophodno je oštećen zasad tj. živić ukloniti i na mesto na kom se nalazio živić, dezinfikovati to mesto i zasaditi novi živić.

Što se folije tiče tu je malo teže odraditi postavljanje nove jer je jagoda već u korenu ojačala osim u slučajevima kada je folija pukla na par mesta ili je pocepana. Mi na našoj plantaži u tom slučaju ( kada je pukla na par mesta, ili je pocepana na par mesta ) koristimo široku selotep traku i na taj način održavamo zasad do vremena kada je potrebno promeniti kompletan zasad ( nakon 4 godine ).


                                Za čišćenje zasada koristimo sledeće:


Radne rukavice – baštenske
Bešavne rukavice od poliestera, sa slojem glatkog nitrila sa dlanu i prstima, koji pruža siguran stisak vlažnih, masnih ili blatnjavih predmeta. Idealne za baštenske i lake precizne radove. 


Makaze sečiceKarakteristike proizvoda: Baštenske makaze Classic, ergonomski dizajn,precizno sečenje, sistem za zaključavanje.

   
Najlon džakovi

Džak za smeće tanji 150L 10/1 crne Dimenzije : 1200 mm x 950 mm Izrađeni od polietilena koji je bezbedan za okolinu i ponovo je upotrebljiv (putem recikliranja i ponovne izrade) Džakovi su izuzetno čvrstog kvaliteta, što doprinosi bezbednom odlaganju smeća,ne propuštaju neprijatan miris.Kontakti:
e-mail: jagodemonako@gmail.com
mob: 061/3051029
Comments